De Yellowgrape marketing kalender 2023

Berend Jonckers
Account Lead
8/12/22
No items found.

Black Friday is achter de rug en de laatste weken van 2022 zijn aangebroken. De voorbereidingen voor 2023 zijn in volle gang en daar helpen we graag een handje bij!

Afgelopen jaren waren niet de meest voorspelbare jaren. Veel gebeurtenissen gooiden roet in het eten bij de meeste retailers. Dat maakt het lastig om het jaar volledig vooruit te plannen, maar toch zijn er ieder jaar weer verschillende momenten die kunnen worden aangegrepen om op in te haken. Juist die momenten zijn goed planbaar en bieden structuur aan de plannen voor het nieuwe jaar. We hebben daarom de Yellowgrape marketingkalender geüpdatet en weer voorzien van de meest interessante commerciële inhakers, feestdagen en vakantieperiodes voor 2023. 

In het blog van vorig jaar benoemden we al enkele focuspunten om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. Dit jaar voegen we hier enkele nieuwe aandachtspunten aan toe. 

Plan ook je optimalisatie projecten

Heel belangrijk die commerciële momenten, maar vergeet niet om ook je optimalisatie projecten in de planning mee te nemen. Zo is het aan te raden de meest impactvolle projecten, zoals CRO/Social AB-tests of de implementatie van belangrijke CDP use cases (o.b.v. het lifecycle model), nog voor je belangrijkste maanden plaats te laten vinden zodat hier gedurende het hoogseizoen de vruchten van kunnen worden geplukt. 

Content koning

Een goede actie valt of staat met goede content. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een ‘platte’ actie op te zetten en deze weg te zetten via een aantal kanalen. Zodra je de content hiervoor goed uitdenkt en op elkaar afstemt, ben je écht een content koning! Kortom: met content maak je het verschil. Het is dus ontzettend belangrijk om in de voorbereidingen van prijs/thema acties hier bijtijds mee te starten.

Partner marketing

Ga in het maken van je planning niet voorbij aan je always-on laag. De actiematige campagne momenten moeten juist zorgen voor een ‘boost’ bovenop je reguliere always-on strategie. Eén van de manieren om je always-on strategie kracht bij te zetten, is het intensiveren van de partner marketing. Dit kan bijvoorbeeld door het uitdiepen van de upper-funnel: online magazines zoals een Hearst of Mediahuis zijn hier zeker geschikt voor. Wil je hier meer over weten? Check dan vooral ons recente blog hierover!

Zó, nu heb je weer voldoende inspiratie om de planning voor komend jaar af te ronden. Download de marketing kalender 2023 hieronder. Succes! En heb je toch nog vragen of hulp nodig? Neem vooral contact met ons op!

Download hier de Yellowgrape Marketing Kalender 2023!