Yellowgrape op de Webwinkel Vakdagen 2024… het aftellen is begonnen!

Rik van den Wijngaard
Founder & Creative Director
18/1/24
Events
Yellow update

Volgende week is het zover: de Webwinkel Vakdagen 2024 gaan van start en Yellowgrape is er natuurlijk weer bij. We zijn klaar om je te verwelkomen met de onthulling van onze nieuwe rebrand en een serie fascinerende presentaties op onze vertrouwde stand. Zien we elkaar daar?

Op 23 en 24 januari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 16e editie plaats van hét leidende e-commerce-evenement in de Benelux. Maak je op voor een evenement boordevol inspiratie, met sprekers die je aan het denken zetten, relevante thema's en een breed scala aan exposanten uit de e-commerce sector. Zorg dat je erbij bent en reserveer je gratis tickets. Voor een indruk van wat je kunt verwachten, bekijk de impressie van de vorige editie.

Dit jaar presenteert Yellowgrape vier keynotes die je niet mag missen. We gaan je inwijden in de geheimen van het verhogen van je retentie en conversie met een effectieve strategie en inspirerende casestudies. Hier is alvast een voorproefje van wat onze keynotes volgende week te bieden hebben:

Next-Gen E-commerce: een holistische benadering van CRO en personalisatie

Dinsdag 14:00 - 14:30 - Lezingenzaal 4
Martijn Versteeg & Leonie Eckhardt

Stap binnen in de wereld waar elke conversie telt en elke klik iets zegt over jouw bezoekers. We hebben het hier niet over zomaar wat aanpassingen, maar over het tot in de puntjes finetunen van jouw digitale klantreis.

Optimalisatie is de sleutel tot een website die zo soepel loopt, dat alle bezoekers zo min mogelijk frustratie ervaren tijdens het bestelproces. En dan hebben we het nog niet eens gehad over personalisatie – de crème de la crème die ervoor zorgt dat jouw content voelt als een warme jas, perfect op maat gemaakt voor elke unieke bezoeker. Leonie en Martijn nemen je mee in hoe bedrijven als XXL Nutrition, Traveldeal en DELTA Fiber CRO én personalisatie aan het uitspelen zijn.

De toekomst van shopping: AI-gestuurde hyperpersonalisatie op grote schaal

Dinsdag 12:00 - 12:30 - Lezingenzaal 8
Martijn Versteeg & Rik van den Wijngaard

Tijdens deze sessie nemen Rik en Martijn je mee in de wereld van geavanceerde e-commerce personalisatie, zoals ontwikkeld door Yellowgrape. Deze presentatie belicht hoe de nieuwste technologieën en inzichten worden ingezet om de online klantbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Met behulp van voorspellende data-analyse en de integratie van krachtige API's, waaronder die van ChatGPT, zetten we grote stappen richting hyperpersonalisatie. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar wat de klant wil, maar ook anticiperen op behoeften die ze zelf nog niet eens hebben geïdentificeerd. Door het combineren van gedragsdata met neuromarketingtechnieken, kunnen we een bijna intuïtieve gebruikerservaring creëren.

In deze sessie zal specifiek het succesverhaal van Traveldeal worden uitgelicht. We laten zien hoe je AI eindelijk echt concreet kunt inzetten en hoe deze aanpak heeft geleid tot een significante stijging in conversies. Door de klantreis tot in detail te analyseren en te optimaliseren, hebben we een strategie ontwikkeld die niet alleen de klanttevredenheid verhoogt, maar ook de verkoopresultaten aanzienlijk verbetert.

Explosieve groei bij XXL Nutrition: Hoe het vliegwiel keihard ging draaien

Woensdag 11:15 - 11:45- Lezingenzaal 4
Johan Smits & Jordy Holthuijsen

Verken de buitengewone evolutie van XXL Nutrition, een traject dat getuigt van stabiele groei tot ongekende volumes.

Jordy Holthuijsen, de gedreven commercieel directeur van XXL Nutrition, herkende de potentie te midden van een veranderende markt en vond een strategische partner in Yellowgrape. Door doordachte, data-gedreven besluitvorming, strakke budgetbeheersing en een allesomvattende aanpak in acquisitie en retentie, verwezenlijkte XXL Nutrition het befaamde hockey stick effect in de dynamische wereld van e-commerce.

Dit succesverhaal illustreert niet alleen de visie van Jordy, maar ook de kracht van samenwerking en de impact van een holistische benadering op de groei van een e-commerce bedrijf.

De online klantreis van 2024: persuasive personalisatie met onze 5 stappen strategie

Woensdag 14:00 - 14:30 - Lezingenzaal 4
Rik van den Wijngaard

We presenteren je een dynamische vijfstappenstrategie die je conversie significant zal verhogen.

Met de inzet van een Customer Data Platform duiken we in next-level personalisatie cases. Je leert hoe je data omzet in diepgaande klantinzichten en hoe je deze inzichten inzet voor een persoonlijke shopervaring voor elke klant. We delen inspirerende succesverhalen en bespreken de specifieke tools en methoden die tot deze resultaten hebben geleid. Deze sessie is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van e-commerce. Ontdek hoe je met data en technologie een gepersonaliseerde winkelervaring creëert die klanten niet alleen waarderen, maar die hen ook tot actie aanzet. Bereid je voor op een diepgaande duik in de praktische toepassing van hyperpersonalisatie en neem waardevolle inzichten mee terug naar je organisatie

Tot volgende week!