DELTA Fiber wint DDMA Experimentation Heroes

Nick Schaperkotter
Team Lead CRO & Design
2/11/23
Yellow update

Op dinsdag 31 oktober werden de awards voor de DDMA Experimentation Heroes (voorheen DDMA Dutch CRO Awards) uitgereikt in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Telecomaanbieder DELTA Fiber wist de award in de categorie Omnichannel binnen te slepen voor hun werk in samenwerking met Yellowgrape!

Een leerzaam en feestelijk evenement

Het DDMA Experimentation Heroes evenement had dit jaar niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw format. Dit jaar werden de cases per categorie afzonderlijk gepresenteerd en konden bezoekers kiezen over welke case ze meer wilden weten. Daarnaast was er ruimte voor interessante keynotes van onder andere Lukas Vermeer en Erin Weigel. Namens Yellowgrape waren onze eigen Leonie Eckhardt en Martijn Versteeg ook on-stage. Zij vertelden de aanwezigen over hoe personalisatie en AI worden ingezet om de optimalisatie van productpagina’s te automatiseren.

De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de winnaars. Waar PostNL en TomTom de winnaars waren in de categorieën Conversie en Experimentation Culture werd onze klant DELTA Fiber als winnaar gekroond in de categorie Omnichannel.

De winnende case

De case waarmee DELTA en Yellowgrape aan het langste eind trokken, liet zien hoe verschillende afdelingen kunnen samenwerken om de gezamenlijke bedrijfsdoelstellingen te behalen, maar vooral om de klant de beste ervaring te bieden. In dit geval ging dat om het offline telesales team in samenwerking met het online team. Via de website werden er kwalitatieve leads gegenereerd, zonder dat dit de online conversies kannibaliseert. Deze leads konden vervolgens door het offline telesales team benaderd worden om hun vragen te beantwoorden en de conversie af te ronden. Uiteindelijk was het voor de jury doorslaggevend dat deze teams samenwerkten, zonder een interne strijd over welk kanaal de conversie binnenhaalt. Daarnaast vond de jury de focus op de specifieke behoeften van terugkerende klanten en de gedegen onderzoeksopzet ook van cruciaal belang in het toekennen van de prijs.

Een verdieping van deze case zal op een later moment op onze kanalen verschijnen, dus stay tuned! Kun je niet wachten en wil je hier toch al sneller meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op!