Yellowgrape rent Dam tot Damloop 2023

Berend Jonckers
Account Lead
18/9/23
Yellow update

Sporten met collega’s is ons niet vreemd. Zo wordt er jaarlijks een voetbalteam op de been gebracht voor de Adfocup, boeken collega’s wekelijks onderling allerlei sportlessen in de Amsterdamse sportscholen en wordt er frequent een padeltoernooi georganiseerd waar bijna de helft van het Yellowgrape team aan meedoet.

Hoewel dus menig collega dagelijks veelal achter het bureau zit, ontbreekt het hen dus niet aan voldoende beweging. Zo bleek ook op zondag 17 september tijdens de 37e editie van de Dam tot Damloop, waar Yellowgrape op de 10 Engelse Mijl (16,1km) met maar liefst 10 collega’s goed vertegenwoordigd was! 

Het parcours

Voor een ieder was het de eerste deelname aan de Dam tot Damloop. En dus werden begin van de zomer de eerste trainingsschema’s al gedeeld, 16,1 kilometer loop je immers niet zomaar. De nodige meters werden zodoende afgelegd in Amsterdam en omstreken om op de grote dag fit aan de start te verschijnen. 

De loop, die start in Amsterdam en eindigt in Zaandam, is met zo’n 43.000 deelnemers het grootste hardloopevenement van ons land. De zogenaamde ‘Green Teams’ zorgen voor opgeruimde en afgezette straten. Met uitzicht op NEMO, het Scheepvaartmuseum en het Oosterdok was de start spectaculair. Ondersteund door motiverende muziek verdwenen de hardlopers de bekende IJtunnel in.

Voor wie bekend is in Amsterdam, weet dat de beroemde tunnelpassage doorgaans niet open is voor voetgangers. Dit zorgde dus voor een extra bijzondere ervaring. In de tunnel werden de hardlopers ondersteund door onder meer DJ’s en drum muzikanten in hun tocht naar Zaandam om vervolgens te finishen onder luid gejuich van de toegesnelde toeschouwers, waaronder collega’s, familie en vrienden. 

Het goede doel: Spieren voor Spieren

De run was niet de enige uitdaging, zo hadden de Yellowgrape hardlopers zichzelf het doel gesteld voor aanvang van de run tenminste €1.500 op te halen voor het goede doel Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren zet zich met hart en ziel in voor kinderen met spierziekten. Door onderzoek te financieren, gezinnen te ondersteunen en bewustzijn te creëren, bieden zij deze dappere kinderen een betere toekomst.

Door de gulle bijdragen vanuit familie, vrienden, collega’s en een aantal ondernemingen werd het streefbedrag ruimschoots overtroffen met maar liefst €3.796!

Graag willen wij via deze weg alle donateurs bedanken en in het bijzonder de volgende ondernemingen die met een vrijgevige gift van minimaal €250 een plek op ons sponsorshirt kregen.