Masterclass: Creëer een experiment gedreven CRO strategie

Nick Schaperkotter
Team Lead CRO & Design
20/3/23
Marketing

Onderzoeksbureau WUA heeft recentelijk een grootschalig benchmarkonderzoek gedaan voor onze klant DELTA Fiber. In dit onderzoek wordt DELTA op verschillende factoren (waaronder vindbaarheid en usability) vergeleken met haar grootste concurrenten uit de telecombranche. Uit het onderzoek kwamen hele waardevolle inzichten, maar het omzetten van die inzichten naar concrete actiepunten is iets wat vaak toch lastig blijft. Hierdoor wordt vaak niet al het potentieel vanuit het onderzoek gebruikt, dit is iets wat we vaker bij verschillende type onderzoeken tegenkomen. Dit gaat van marktbrede benchmark onderzoeken tot een on-site gebruikersonderzoek of een kwantitatieve data-deepdive op web analytics data.

Van onderzoek naar impact

Zoals gezegd, met het onderzoek wat gedaan is vaak niks mis. Echter kan het zo zijn dat de hoeveelheid aan informatie en inzichten zo overweldigend is dat men niet weet waar te beginnen en dat het daarom te lang stil blijft liggen. Om hier wat handvatten in te bieden hebben we een stappenplan ontwikkeld wat in principe op elk type onderzoek van toepassing is. Dit plan helpt in het kleiner maken van onderzoek in concrete actiepunten en zorgt ervoor dat er impact gemaakt wordt. Samen met WUA bespreken we in een online masterclass hoe we dit stappenplan in de praktijk brengen op basis van hun benchmarkonderzoek voor DELTA Fiber.

Van data-gedreven naar experiment-gedreven

Wat hier vervolgens ook nog bij komt is dat je beslissingen niet alleen wilt maken op basis van de data uit het onderzoek. Wij willen je uitdagen om een stapje verder te gaan en je beslissingen te maken op basis van experimenten. Alleen door te experimenteren weet je echt wat de impact van een aanpassing is, dit gaat breder dan alleen op de website. Je kunt namelijk ook net zo goed experimenteren in je e-mails, social advertenties of display inzet. Het creëren van de experiment-gedreven mindset is onderdeel van het groeien in CRO maturity. Hoe je hier snel stappen in kunt maken behandelen we ook in de masterclass. 

Meld je aan

Lijkt het je interessant om hier meer over te weten te komen? Meld je dan aan voor onze masterclass op dinsdag 21 maart. In de online masterclass bespreken we:

  • welk stappenplan jou helpt om de kloof tussen onderzoek en actie te overbruggen;
  • hoe je met een experiment gedreven aanpak meer impactvolle resultaten behaalt;
  • hoe telecombedrijf DELTA Fiber haar benchmark data concreet omzet naar actiegerichte optimalisatie met prioriteit;
  • hoe je jouw organisatie succesvol overtuigt om een experiment gedreven cultuur te laten bloeien.

Verwacht in deze gratis masterclass concrete tips en inspirerende voorbeelden aan de hand van klantcases en ontdek hoe het vertalen van data naar experimenten leidt tot een betere klantervaring en hogere conversies.

Meld je aan voor de masterclass