Op koers om het meest begeerde e-commerce bureau van West-Europa te worden

Johan Smits
Founder & Managing Director
14/11/23
Yellow update

We zijn trots om twee belangrijke mijlpalen aan te kondigen die onze drive in de e-commerce sector onderstrepen. In 2024 slaan we onze vleugels uit naar Berlijn, waardoor we onze positie in de Europese markt, specifiek de DACH-regio, versterken. Bovendien heeft Committed Capital een aandeel in Yellowgrape genomen, waardoor we onze 'buy & build' strategie verder vormgeven. Met beide mijlpalen zetten we een flinke stap richting onze Big, Hairy, Audacious Goal (BHAG).

Hallo Berlin!

Het opzetten van een vestiging in Berlijn is een grote sprong richting onze BHAG: het meest begeerde e-commerce bureau van West-Europa worden, met ons team op de eerste plaats. "We zijn vastberaden om onze klanten de komende jaren te blijven verrassen met onze full-service aanpak, waardoor ze hun e-commerce doelen blijven halen," aldus onze directie, bestaande uit Johan Smits, Rik van den Wijngaard & Gijsje Wissenburg.

Onze eerste Duitse collega is al op 1 november 2023 aan boord gekomen en we kunnen niet wachten om de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) nog beter te bedienen. We hebben al talloze gerenommeerde merken geholpen met hun groei in de Duitstalige landen, waaronder XXL Nutrition, PME Legend, Ventilatieshop, Europarcs, Cavallaro Napoli en vele anderen.

Team op 1

Ons team is de motor achter ons succes. We zijn enthousiast om ons talent verder uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze medewerkers. Dit is een spannende en tegelijkertijd uitdagende tijd voor Yellowgrape en ons groeiende team.

Gijsje Wissenburg, onze Co-founder & People Culture Director

Onze buy & build strategie

Naast deze internationale uitbreiding, hebben we gekozen voor een buy & build strategie in samenwerking met Committed Capital, een investeerder in snel groeiende en vooruitstrevende MKB bedrijven. De aanpak is erop gericht om ons fundament te versterken én de expansie binnen West-Europa verder vorm te geven. “Yellowgrape en Committed Capital delen dezelfde visie en kernwaarden, wat de samenwerking nog sterker maakt,” aldus Sijbrand van der Mast, Investment Manager bij Committed Capital.

Onze reis van autonome groei

De afgelopen 9 jaar hebben we altijd onafhankelijk kunnen groeien door het leveren van uitmuntend werk en de inzet voor klanten, in goede en minder goede tijden. Groei is nooit een doel op zich geweest, maar eerder een natuurlijk gevolg van het leveren van goed werk met de juiste mindset. Voor ons dient groei als een middel om kansen te creëren voor medewerkers, klanten én ondernemers. De keuze voor de buy & build strategie weerspiegelt onze identiteit en is tekenend voor onze eigenzinnige aanpak.

Met de uitbreiding naar Berlijn en de samenwerking met Committed Capital zijn we op weg om onze BHAG te realiseren en ons te vestigen als het meest gewilde e-commerce bureau in West-Europa.