Mijn eerste maand bij Yellowgrape

7/4/21
Yellow update

Starten bij Yellowgrape, hoe gaat dat eigenlijk? Mijn naam is Matz en ik ben sinds 1 februari in dienst bij Yellowgrape als Junior Campaign Manager. Met een nieuwe baan beginnen is natuurlijk altijd spannend, maar ook een leuke uitdaging. In dit blog lees je alles over mijn eerste maand bij Yellowgrape!

In mijn zoektocht naar een functie binnen online marketing oriënteerde ik mij vooral op Instagram onder de hashtag #onlinemarketing. Online marketing is een breed begrip en het aanbod banen en mogelijkheden binnen deze branche is dan ook zeer uitgebreid. Tijdens het scrollen door mijn tijdlijn kwam ik ineens een strakke, gele post tegen van Yellowgrape. Dit trok gelijk mijn aandacht! Na wat onderzoek te hebben gedaan zag ik dat er een vacature open stond voor de functie Junior Campaign Manager.

Kort nadat ik mijn sollicitatie verstuurd had, werd ik uitgenodigd om kennis te maken. Na een sollicitatieprocedure van twee gesprekken, waarin heel duidelijk werd verteld waar Yellowgrape voor staat, wat de kernwaarden zijn en welke toekomstvisie de organisatie heeft, wist ik het: ‘’Hier wil ik mijn carrière starten en mijn kennis verder uitbreiden!” Het eerste gesprek was vooral bedoeld om te kijken of er een goede match is tussen Yellowgrape en mij. In het tweede gesprek gingen we dieper in op de functie en of deze ook bij mij past. Gelukkig kreeg ik na de gesprekken het goede nieuws dat ik was aangenomen en direct kon starten.

Ready, set, go!

Ik kan niks anders zeggen dan dat de eerste maand in sneltreinvaart voorbij is gegaan. Yellowgrape heeft mij, zeker in deze periode, veel positieve energie gegeven. De eerste dag was voor mij erg spannend: nieuwe collega’s, een nieuwe omgeving en een nieuwe werkplek. Gelukkig was ik niet de enige die dag. Deze dag startten namelijk nog twee nieuwe collega’s, Jeroen en Shannon. De eerste dagen waren vooral bedoeld om zoveel mogelijk informatie op te nemen en collega’s te leren kennen door middel van kennismakingsgesprekken en koffie momenten. Ook werd er een presentatie gegeven over Yellowgrape als organisatie, de strategie en cultuur.  

Gedurende mijn eerste maand bij Yellowgrape werd ik volledig begeleid door mijn directe collega’s uit het campagne team, waarbij de focus lag op het opdoen van kennis over tools en online marketing in de breedste zin van het woord. Daarbij kreeg ik een begeleider toegewezen waar ik wekelijks overleg mee had zodat ik  1 op 1 kon sparren en vragen kon stellen. Dit was tevens een moment om te evalueren, te bespreken waar ik eventueel tegenaan zou lopen en wat de verbeterpunten zijn. Zelf vond ik dit een erg fijne methode, omdat ik op deze manier er helemaal in kon komen. Al met al is mijn eerste maand bij Yellowgrape erg goed bevallen.

Verwachtingen versus realiteit

Als ik terugkijk op mijn eerste paar weken bij Yellowgrape en hoe het tot nu toe verloopt, voel ik me thuis bij Yellowgrape en mijn nieuwe collega’s. Iedereen is ambitieus, leergierig en blijft zichzelf uitdagen. Wat mij daarnaast opviel is dat je hier als ‘nieuweling’ vanaf het eerste moment serieus genomen wordt en echt onderdeel bent van de organisatie ongeacht je ervaring en rol binnen het bedrijf. Daarnaast wordt je goed meegenomen in de strategie en alle ontwikkelingen binnen het bedrijf tijdens de wekelijkse stand-up meetings met het hele team. Iedereen houdt elkaar op de hoogte van alle projecten en werkzaamheden, waardoor je je echt verbonden voelt met de gehele organisatie

Mijn 5 belangrijkste tips

Als afsluiter van deze blog deel ik mijn tips voor je eerste weken bij een nieuwe organisatie:

  • Wees jezelf
    De eerste tip, al klinkt het misschien cliché, is wees vooral jezelf! Iedereen binnen Yellowgrape is uniek op zijn eigen manier waardoor je lekker jezelf kunt zijn. Het fijne is ook dat er rekening gehouden wordt met het feit dat je nieuw bent en er niet van je verwacht wordt dat je alles al kan en weet. Verlang dit ook zeker niet van jezelf.
  • Lees je goed in
    Wat ik zelf had kunnen doen; vooraf inlezen. Het kan geen kwaad om je van tevoren alvast in te lezen over bepaalde onderwerpen en de organisatie zelf. In het geval van Yellowgrape is er al heel veel informatie te vinden op de website zelf.
  • Stel vragen
    Een hele simpele maar belangrijke tip: stel vragen, hoe meer hoe beter. Mij heeft dit heel erg geholpen tijdens het inwerkproces. Zowel op werk- als organisatiecultuur vlak. Hoe meer je namelijk weet hoe beter en hoe leuker het werk wordt.
  • Fouten maken is oké
    Fouten maken is menselijk en dat is oke. Binnen Yellowgrape wordt het maken van fouten niet beschouwd als een probleem, maar een goede leerwijze. Zelf ben ik van overtuigd dat fouten maken een van de snelste en effectiefste vorm van ontwikkeling is.
  • Leer je collega’s kennen
    Een van de belangrijkste en laatste tip die ik je wil meegeven is: leer je collega’s kennen! De ‘Yellowfamily’ is niet voor niets een van de kernwaarden binnen Yellowgrape. Hier wordt veel waarde aan gehecht en dat zie je ook terug binnen de cultuur en op de werkvloer. Zorg daarom dat je je tijd neemt om kennismakingsgesprekken in te plannen en je collega’s beter te leren kennen, zeker in de eerste paar weken.

Ben jij na het lezen van dit blog getriggerd om bij Yellowgrape te werken? Supertof! Bekijk hier onze openstaande vacatures en wie weet zien we je snel op kantoor voor een kop koffie.