Onze kernwaarden

What makes us tick…

Onze kernwaarden

Wie zijn wij? Goede vraag. We stellen hem zelf ook regelmatig. Nog niet zo lang geleden was Yellowgrape Johan en Rik. Inmiddels is Yellowgrape een grote, bonte familie, een verzameling van steeds meer gezichten, ideeën en talenten. Met iedere nieuwe collega verandert Yellowgrape een beetje van identiteit, wordt rijker, beter.

Ook de aard van ons werk verandert. Opdrachten worden steeds groter. Meer en meer raakt ons werk de manier waarom opdrachtgevers hun bedrijfsvoering inrichten. Daarmee verandert ook onze relatie met opdrachtgevers. De lijntjes zijn kort, het contact informeel. Niet zelden worden ook opdrachtgevers een onderdeel van de familie.

Met al die bewegingen en veranderingen is het fijn om vaste waarden te hebben, een spil waaromheen alles draait. Daarom stellen we ons die vraag: wie zijn wij? Wat doen we en vooral ook: hoe doen we dat? Welke waarden vormen onze kern?

Wij zijn virtuoos

Toegegeven, om het zo op te schrijven botst wel een beetje met die beroemde Nederlandse bescheidenheid. Toch zetten we deze kernwaarde gewoon keihard op de eerste plek. Het is immers niet alsof het ons komt aanwaaien. Een virtuoos is iemand die uitblinkt in de beheersing van een bepaalde techniek. In ons geval e-commerce, een zeldzaam veelomvattende en complexe techniek.

De hele essentie van Yellowgrape is dat we voortdurend en obsessief deze techniek doorgronden. Sterker nog, waar we stuiten op grenzen, kijken we zelf of de techniek beter kan. Het laatste wat we willen is deze hang naar meesterschap compromitteren. Virtuositeit is meer dan een waarde. Het is wie we zijn, het is het kloppende hart van Yellowgrape en ons (en uw) succes.

Wij zijn pioniers

Toen Google ons op hun CEO event als disruptor uitnodigde, wisten we dat het goed zat. Onze grootste angst is misschien wel conformisme. Liever omarmen we de pioniersgeest. Voor de pionier zijn er geen heilige huisjes. Alles is voortdurend in beweging. Nieuwe technieken komen, oude technieken gaan. Biedt de techniek nog geen oplossing, dan gaan we zelf op onderzoek. Dat doen pioniers.

Pionieren betekent ook kritisch zijn: naar onszelf, naar onze leveranciers en ja, ook naar onze klanten. Wij nemen zelden een blad voor de mond, want zachte heelmeesters maken lage conversie. Zo houden we iedereen scherp. En ja, dat mag u ook bij ons doen.  Een pionier staat nooit alleen. Alleen door samen te pionieren, veroveren we onze plek in de voorhoede.

Wij zijn kraakhelder

Iedereen die met ons werkt, kent onze obsessie met harde cijfers. Dat begint al bij de start. We werken altijd vanuit een traffic plan, met daarin kraakheldere forecasts. Onderweg houden we ieder detail nauwgezet in de gaten. We modderen niet aan, we monitoren. Onze opdrachtgevers krijgen volle toegang tot de dashboards. Iedere week is er een rapportage met de belangrijkste cijfers.

Wij vinden dat volledige transparantie bij meesterschap hoort. Het is een voorwaarde en ook een logisch gevolg. Door volledig open te zijn en niks aan het toeval over te laten, hebben we controle. Alleen met controle kunnen we bewust en gericht het onderste uit de kan halen. Het grote bijkomende voordeel is dat we voortdurend bijleren. Een goed systeem voedt haar eigen succes.

Wij zijn Yellowfamily

Noem ons een stel softies en we danken je blijmoedig en oprecht. Er zijn maar twee dingen die ons echt gelukkig maken en dat zijn concrete resultaten en alle mensen die hier een rol bij spelen. Op het kantoor van Yellowgrape draait alles om goede sfeer. Daar worden we blij van, maar dit geluk maakt natuurlijk ook het werk. Samen excelleren we en dat lukt alleen als iedereen zich geborgen en veilig voelt.

Dat gevoel nemen we graag mee naar een ieder die ons pad kruist. Van de buren tot de bakker op de hoek, onze fijne coach, fenomenale leveranciers en al die inspirerende opdrachtgevers. Wie we ook tegenkomen: eerst is er de mens, daarna het werk. We delen in vreugde, helpen bij tegenslag. We zijn eerlijk, oprecht en betrokken. We zijn first and foremost Yellowfamily.

Meer weten over Yellowgrape?

Neem contact met ons op

Gijsje Wissenburg

Johan Smits

Rik van den Wijngaard

Rik van den Wijngaard