Ontdek de kracht van Advantage+ shopping campagnes

11/4/23
Marketing

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je online verkoop te stimuleren binnen Meta, dan hebben we goed nieuws voor je! Meta heeft Advantage+ shopping campagnes gelanceerd dat speciaal ontworpen is om je te helpen waardevolle doelgroepen te bereiken met minder opzet tijd. In deze blog zullen we je alles vertellen over deze geweldige tool. Laten we beginnen!

Wat zijn Advantage+ shoppingcampagnes?

Advantage+-shoppingcampagnes maken gebruik van machine-learning om je efficiënter waardevolle doelgroepen te helpen bereiken. De tool is ontworpen als de meest efficiënte oplossing voor prestatie gerichte adverteerders die online verkoop willen stimuleren. In vergelijking met handmatige shoppingadvertenties, vereisen Advantage+-shopcampagnes minder input tijdens het maken van campagnes, zijn de doelgroepopties vereenvoudigd en is het beheer van advertentiemateriaal gestroomlijnd.

Zo kun je bijvoorbeeld per land 8 Advantage+ shoppingcampagnes instellen, in plaats van meerdere campagnes met verschillende targeting- en advertentiemateriaalconfiguraties. Dit geeft het algoritme van Meta meer kansen om mensen te bereiken die most likely zijn om over te gaan tot conversie. 

De voordelen van Advantage+-shopcampagnes

Met Advantage+ shoppingcampagnes kun je het volgende doen:

  • De prestatiedoelen stroomlijnen om de beste prestaties van onze marketingoplossingen te behalen.
  • Potentiële en bestaande klantdoelgroepen combineren in één campagne met gepersonaliseerde producten uit je catalogus.
  • Machine learning gebruiken om je klanten met de hoogste waarden te identificeren en targeten met zo min mogelijk moeite.
  • Het instellen en beheren van campagnes vereenvoudigen door minder campagnes uit te voeren, zonder deze aan te passen of te vernieuwen.
  • Automatisch maximaal 150 combinaties van advertentiemateriaal testen en de best presterende advertenties weergeven.
  • Je best presterende advertentie variaties weergeven aan shoppers met de hoogste waarde.

Wij testen het voor je uit!

Leuk natuurlijk een nieuwe campagne mogelijkheid van Meta, maar dat moeten we uiteraard eerst testen voordat we het geloven. We hebben voor meerdere klanten een Ad study opgezet waarbij we de ASC campagne testen tegenover de ‘huidige’ opzet met een dynamische prospecting + dynamische remarketing.

*tromgeroffel* en de resultaten waren verbluffend:

  • 34% hogere CTR behaald
  • 7% hogere conversie ratio first click
  • 40% lagere CPA

Hoe werken Advantage+ -shoppingcampagnes?

Advantage+ shoppingcampagnes zijn eenvoudig in te stellen en te beheren. Je hoeft alleen maar je productcatalogus te uploaden en het algoritme van Meta zal automatisch de beste advertentiecombinaties voor je testen. Vervolgens worden de best presterende advertenties weergegeven aan de shoppers met de hoogste waarde. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het handmatig opzetten van de campagnes en je kunt focussen op andere belangrijke dingen! Makkelijk toch?

Mocht je hier nou vragen over hebben, dan helpen wij je uiteraard graag verder!