Yellowgrape in de top 10 Best Workplaces 2021 in Nederland

Gijsje Wissenburg
Co-founder & People Culture Director
8/6/21
Yellow update

Yellowgrape heeft de achtste plaats op de lijst van Best Workplaces 2021 in Nederland behaald. Daar zijn we ontzettend trots op, de score wordt namelijk grotendeels bepaald door onze collega’s. Eerder dit jaar is Yellowgrape voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot een Great Place to Work. Dat deze behaalde score ook goed is voor een plek binnen de lijst van Best Workplaces, is de absolute kers op de taart.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 60 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid, doet een organisatie mee voor de lijst. De hoogst scorende organisaties zijn vandaag erkend middels de titel Best Workplace.

Team op 1

Met de snelle groei van Yellowgrape is het fijn om vaste waarden te hebben, een spil waar alles om draait en het team duidelijk op 1 staat. We maken deze waarden samen en dat zien we terug in de score. Het is goed om te zien dat iedereen bij Yellowgrape zich geborgen en veilig voelt, ruimte heeft voor persoonlijke ontwikkeling en bovenal Yellowgrape betitelt als een Great Place to Work.

Berend Jonckers, Senior Campaign Manager bij Yellowgrape voegt toe: “Dankzij de verantwoordelijkheden, trainingen en de algemene drijfveer van het team om voorop te lopen, blijf ik mijzelf bij Yellowgrape ontwikkelen. De uitdagende projecten, gemoedelijke sfeer en activiteiten buiten werk om zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk toe ga.”

Ruim baan voor ontwikkeling van talent en competenties

De score van Great Place to Work komt onder meer tot stand met de Trust Index: hoe fijn vinden mensen het om bij Yellowgrape te werken? Hier worden vragen gesteld aan de hand van een vijftal thema’s.

  • Geloofwaardigheid
  • Respect
  • Eerlijkheid
  • Trots
  • Kameraadschap

Gemiddeld geven onze collega’s Yellowgrape bij de Trust Index een 9,0 op deze thema’s. Waarbij de subthema’s Verbondenheid, Vakbekwaamheid en Opleidings- en/of Ontwikkelingsmogelijkheden het hoogst scoren.

Een 9,0 van onze collega’s voor geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap!

Een fantastisch hoge score, waar we natuurlijk ons best voor blijven doen om deze te behouden. Zo hebben we ons het afgelopen jaar op de implementatie van beloningsmodel Baarda gericht, waardoor we marktconform, eerlijk en transparant belonen naar toegevoegde waarde van de medewerker. Tezamen met het TMA talent management programma stimuleren we hiermee de ontwikkeling van competenties en talenten.

Daarnaast zijn er 2 nieuwe secundaire arbeidsvoorwaarden geïntroduceerd: het Yellowgrape hypotheek arrangement en een sterk verbeterde pensioenregeling.

Profit & Impact

Verder staat 2021 in het teken van de maatschappelijke toegevoegde waarde van ons als organisatie maar ook die van onze klanten. Samen met onze collega’s bepalen we de koers van Yellowgrape binnen het thema ‘Profit & Impact’. Hiermee creëren we concrete acties binnen onze branche en vakgebied waarmee we gezamenlijk een bijdrage (gaan) leveren aan de maatschappij.

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Wil je ook bij een Best Workplace werken? We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk ons vacature overzicht en wie weet is Yellowgrape misschien de perfecte familie voor jou.