Yellowgrape voor de tweede keer op rij in de top 10 Best Workplaces

Gijsje Wissenburg
Co-founder & People Culture Director
31/5/22
Yellow update

Voor de tweede keer staat Yellowgrape in de top 10 van Best Workplaces in Nederland! Yellowgrape heeft de negende plaats op de lijst van Best Workplaces 2022 in Nederland behaald. Daar zijn we ontzettend trots op! De score wordt namelijk grotendeels bepaald door onze collega’s. Eerder dit jaar is Yellowgrape voor de derde keer op rij uitgeroepen tot een Great Place to Work. Dat we dit jaar ook weer in de lijst van Best Workplaces staan is voor ons een erkenning dat wij onze kernwaarden leven en onze mensen op 1 hebben staan. Een prachtige prestatie voor de koers die we varen!

Great Place to Work Nederland onderzoekt ieder jaar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Dit wordt deels bepaald op basis van de antwoorden die medewerkers 60 stellingen hebben gegeven. Daarnaast moet een organisatie een evaluatie van het strategisch werkgeversbeleid (de Culture Audit) opstellen. Deze twee onderdelen bepalen de uitkomst voor de lijst van Great Place to Work. De hoogst scorende organisaties zijn feestelijk erkend met de titel Best Workplace.

Met een DJ, saxofonist, confetti en bubbels werden ook wij voor ons kantoor in het zonnetje gezet. Al dansend en onder het toeziend oog van de buren, toeristen en rondvaartboten, mochten wij de prachtige award in ontvangst nemen. Dit maakt ons trots! 

People first

Met de snelle groei van Yellowgrape is het fijn om vaste waarden te hebben. Een spil waar alles om draait en het team duidelijk op 1 staat. We maken deze waarden samen en dat zien we terug in de score. Het is goed om te zien dat iedereen bij Yellowgrape zich geborgen en veilig voelt én ruimte heeft voor persoonlijke ontwikkeling. En bovenal, met een score van 97%, Yellowgrape betitelt als een Great Place to Work.

Martijn Versteeg, Customer Journey Consultant bij Yellowgrape voegt toe: “Bij Yellowgrape maken we hele toffe dingen voor grote klanten met een geweldige groep collega's. Hard werken, met z'n allen successen vieren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling staan hier op één.

Kim van Egten, Campaign Manager over de sfeer bij Yellowgrape: "De bedrijfscultuur binnen Yellowgrape is echt speciaal. Je merkt aan alles dat de focus van de organisatie hierop ligt. Zo gaan we jaarlijks op teamtrip, hebben we elke maand een uitgebreide borrel en wordt er elke dag een uitgebreide lunch verzorgt. Maar wat Yellwogrape vooral zo speciaal maakt is de Yellowfamily."

Unieke arbeidsvoorwaarden

Waar wij volgens Great Place to Work in uitblinken zijn onze unieke en speciale arbeidsvoorwaarden. Ieder jaar nemen we onze secundaire arbeidsvoorwaarden onder de loep. Hoe zorgen we ervoor dat het aantrekkelijk is en blijft om bij Yellowgrape te werken. Waar we vorig jaar het hypotheekarrangement en de pensioenregeling hebben toegevoegd, zijn we dit jaar van start gegaan met YourCampus. Medewerkers kunnen vanuit hier hun sportabonnementen vergoed krijgen en bijvoorbeeld gebruik maken van Lease a Bike en Headspace. Een mooi initiatief waarin Health en Wellbeing extra onder de aandacht komen te bij al onze medewerkers. 

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Wil je ook bij een Best Workplace werken? We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk ons vacature overzicht en wie weet is Yellowgrape de perfecte match voor jou!