Claudia Dikkers
Claudia Dikkers

Marketing update: Awards, Campagnes, Events & meer!

Je bekijkt een oudere story
Dit inhoud van deze story kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
11/9/2020

De maanden september en oktober staan voor Yellowgrape normaal gesproken in het teken van beurzen en events. Vorig jaar waren we onder andere aanwezig op Shopping Today, organiseerden we opnieuw ons befaamde e-commerce diner, presenteerden we op het CrossBorder event en sloten we het Deloitte Fast 50 gala af met de E-night. Dit jaar loopt natuurlijk allemaal iets anders. Desalniettemin staat er alsnog genoeg op het programma. Lees snel verder voor een update!

Dutch Interactive Awards: nominatie categorie e-commerce

Begin juni ontvingen we het nieuws dat we voor het derde jaar op rij genomineerd zijn voor een Dutch Interactive Award! Dit jaar hebben we een nominatie bemachtigd in de categorie e-commerce met de case van onze klant Sightful. Inmiddels is de (digitale) pitch geweest en wordt ons werk beoordeelt door de vakjury. Of de nominatie bekroond wordt met een award is nog even afwachten. Stay tuned!

Whitepaper campagne

Deze zomer hebben we als team hard gewerkt aan ons nieuwe whitepaper en de bijbehorende campagne. Het whitepaper staat volledig in het teken van het ontwikkelen van online marketing strategieën op basis van acquisitie en retentie. In het whitepaper beschrijven we niet alleen het belang van beide termen binnen e-commerce, maar geven we ook tips en tricks hoe je dit op jouw business toe kunt passen. Daarnaast bevat het praktische handvatten en geven we voorbeelden van klantcases uit diverse branches. Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Download het whitepaper hier.

In aanvulling op de campagne zijn er interessante interviews gepubliceerd op Twinkle en MarketingTribune. Op Twinkle lees je het verhaal van onze klant Sightful, pure player in de online lenzenmarkt. Hier gaan we dieper in op onze samenwerking, de opbouw van de businesscase en de retentiestrategie. In het interview op MarketingTribune vertelt Martin de Boer, Marketing Directeur bij Corendon Hotels en Resorts, over het turbulente jaar en hoe we deze zomer van de Costa Holanda gezamenlijk een succes hebben gemaakt.

Webinar: het belang van retentie in e-mail

Daarnaast hebben we op uitnodiging van onze partner Copernica een webinar opgenomen in de studio van Emerce. Compleet nieuw voor ons, maar ontzettend leuk om op deze manier onze visie te delen. Naast johan-smits Smits was ook Martin de Boer te gast, om dieper in te gaan over het belang van een retentie gerichte e-mailstrategie binnen de travel branche en specifiek voor Corendon Hotels & Resorts. Dit webinar is de tweede in een reeks van vijf, die de komende weken zullen verschijnen op Emerce.

Dutch E-commerce Week: 28, 29 & 30 oktober

De Dutch E-commerce Week bestaat dit jaar uit drie events: het Twinkle Marketplace Event, Shopping Today en het CrossBorder Event. Alle events vinden plaats in DeFabrique in Utrecht en hebben elk een eigen thema. Tijdens de tweede dag, op ShoppingToday, organiseert Yellowgrape workshop voor een geselecteerde groep bezoekers. Het thema van de workshop en de verdere invulling hiervan volgt snel!

De week wordt afgesloten met het CrossBorder event, waar we tevens hoofdsponsor van zijn. Het event staat in het teken van internationale expansie en de uitdagingen en kansen die daar bij komen kijken. Yellowgrape brengt deze dag diverse interessante cases naar de keynote zaal, waarover we binnenkort meer kunnen vertellen.

Wil je de Dutch E-commerce Week bijwonen? Koop hier je tickets!

Deel deze story

Meer e-commerce stories