Deloitte Fast 50 nominatie & FD Gazellen Award

2/11/20
No items found.

Het laatste kwartaal van 2020 gaan we voor het derde jaar op rij in met een nominatie voor de Deloitte Technology Fast 50 en voor de vierde keer met een FD Gazellen Award! Beide uitreikingen vinden dit jaar digitaal plaats, maar dat maakt het absoluut niet minder waardevol. In deze blog lees je meer over de nominatie en de award.

Deloitte Technology Fast 50

In 2018 debuteerden we in de ranglijst van Deloitte en veroverden we de 8e plaats. In 2019 eindigden we op nummer 34 en ook dit jaar staan we in het rijtje snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland!

De selectie gebeurt op basis van de procentuele omzetgroei van de afgelopen vier jaar (2016 t/m 2019). Leuk feitje: dit jaar is Yellowgrape het enige bureau in de lijst van 50 organisaties. Het overzicht van alle genomineerden vind je hier.

Vorig jaar werd de ranking bekend gemaakt in de vorm van een feestelijk diner. Helaas blijven onze smokings en galajurken dit jaar in de kast hangen en zullen we het moeten doen met een digitaal champagne moment op woensdag 25 november. To be continued!

FD Gazellen Awards 2020

Voor het vierde jaar op rij is Yellowgrape een FD Gazelle! De FD Gazellen Awards zijn erkenningen die Het Financieel Dagblad toewijst aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het belangrijkste criterium hiervoor is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar (2017-2019). Sinds 2018 wordt in de rangschikking ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid van een organisatie meegenomen. Hiermee wil het FD de prijs een beter gebalanceerde basis geven. Dit jaar telt de lijst 772 bedrijven.

Overige criteria zijn onder andere een ononderbroken omzetgroei over de driejarige periode, een minimum omzet van €250.000 in het eerste jaar, een positief nettoresultaat in het laatste jaar en maximaal één jaar verlieslatend in de voorgaande twee jaar.

Bedrijven worden ingedeeld naar twaalf categorieën, bestaande uit vier regio’s en drie niveaus qua omzetgrootte. De uitreiking van de FD Gazellen Awards voor regio West vindt plaats op 19 november 2020.