E-commerce strategie

Hoe groter het succes, hoe groter het belang van een goede e-commerce strategie. In het begin kom je misschien een heel eind met je onderbuik. Yellowgrape werkt vooral voor webshops die al een stuk verder in de lift zitten. Dan is de vraag vaak: ben ik goed genoeg gepositioneerd om door te stoten naar de top?

Tijd voor een review

Veel van onze opdrachtgevers hebben in relatief korte tijd een miljoenenomzet gerealiseerd. In de meeste gevallen ligt er een heldere e-commerce strategie ten grondslag aan het succes. Vaak komt er echter een punt dat de bestaande strategie haar plafond bereikt. Om naar het volgende niveau te gaan, is het belangrijk om de strategische koers aan te passen.

https://www.yellowgrape.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_elaboration_todolist_check.svg

Yellowgrape begint bijna altijd met een review van de bestaande strategische koers. Welke elementen bepalen daarin het succes? Welke elementen zitten het succes in de weg of kosten alleen maar geld? En heel belangrijk: hoe verhouden alle acties en middelen zich met elkaar?

Het succes van een e-commerce strategie staat of valt bij een slim samenspel van elementen. Synergie is altijd de heilige graal.

Van review naar nieuwe strategie

Onderzoekt alles en behoud het goede, luidt een oud Nederlands spreekwoord. Dat vinden we bij Yellowgrape ook. Het is zelden dat er uit de review geen verbeterpunten komen. Dat betekent niet dat je alles overboord moet gooien en met schone lei een nieuwe e‑commerce strategie moet beginnen. Bij Yellowgrape hebben we veel ervaring met het geleidelijk opschonen en aanvullen van wat er al is. Zo houden we de vaart er in.

Het belangrijkste uitgangspunt in alles wat we doen, is synergie. In het samenspel tussen alle elementen schuilt de kracht. Het gaat daarbij niet alleen om de verschillende marketingkanalen, maar ook om het samenspel tussen techniek, design en tussen offline en online. Wie wil doorstoten naar de top (of verder) heeft een e-commerce strategie nodig die die synergie bewerkstelligt. Dit is onze specialiteit.

Boost jouw e-commerce strategie

Bel of mail voor een enthousiast gesprek