Over Bamigo.com

Dat het internet nichespelers gunstig gezind is, bewijst Bamigo. De jonge Lieshoutse ondernemer Jeroen Adriaans start eind 2014 met een onderkledinglijn van bamboe voor mannen. Bamboe heeft een significant lagere impact op het milieu dan katoen en veel mensen vinden het prettiger aanvoelen op de huid. Adriaans verkoopt alleen online. Geen slechte keuze: Bamigo groeit als een (bamboe)speer en zit binnen twee jaar in meerdere Europese landen. Een succesverhaal dus, maar juist succesverhalen verdienen aandacht en scherpte.

Als een bamboespeer

Sinds haar oprichting eind 2014 groeit Bamigo als een speer, niet alleen in Nederland, maar ook over de grenzen. Begin 2016 klopt het bedrijf bij Yellowgrape aan. Er liggen twee duidelijke behoeftes: professionalisering van de email marketing en het aantrekken van internationale affiliate partners.

Case

Hulp bij internationale expansie

Klant

Bamigo.com

Wat hebben we gedaan

Professionalisering van de e-mail marketing en het aantrekken van internationale affiliate partners.

Het nieuwe mailen

De laatste jaren heeft de techniek rond email marketing reuzenstappen gemaakt. De nieuwste software biedt ongekende mogelijkheden om klanten heel persoonlijk te benaderen, met precies de juiste informatie op het juiste moment. Dit walhalla aan persoonlijk klantcontact is ook nog eens grotendeels automatisch in te regelen.

Er zijn nog maar weinig bedrijven die gebruik maken van e-mail marketing nieuwe stijl. Bamigo wilde daar niet bij horen en klopt begin 2016 bij Yellowgrape aan vanwege onze unieke expertise op dit gebied.

“De eerste profiel verrijkingscampagne was een groot succes”

Snel live

We zijn meteen aan de slag gegaan. Een belangrijke eerste stap is het analyseren van de klantgroepen en het inregelen van dynamische segmentaties. Vanuit hier hebben we geautomatiseerde campagnes ingericht, met een hoofdrol voor gepersonaliseerde aanbiedingen. De campagnes zijn medio mei live gegaan en de eerste profiel verrijkingscampagne (database verrijking) was een groot succes. De gewenste groei is zichtbaar ingezet. De komende periode blijven we strak monitoren en finetunen.

https://www.yellowgrape.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_alarm.svg
https://www.yellowgrape.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/ecommerce_megaphone.svg

Zanox

Bamigo had nog een tweede missie voor Yellowgrape: het zoeken en inregelen van affiliate partners in het buitenland. De keuze is gevallen op Zanox vanwege haar sterke internationale netwerk. We beginnen in eerste instantie in Nederland, België en Duitsland. Wanneer dat goed loopt, rollen we uit naar andere landen. Op dit moment zijn we druk doende de belangrijkste (premium) publishers op te schakelen.

Na de overstap naar Yellowgrape is onze mail communicatie in een prachtig nieuw jasje gestoken. Handige statistieken zijn nu direct overzichtelijk te bekijken en te analyseren. Onze communicatie is steeds gerichter en steeds persoonlijker. Zo kunnen we de klant van de juiste informatie voorzien op het juiste moment. En als de klant tevreden is, zijn wij ook tevreden!

Jeroen Adriaans - Bamigo.com

Blijf deze casus volgen voor updates …