Shopping Today 2018

Dit is wat je hebt gemist op Shopping Today 2018!

Jerry Meissen

Donderdag 20 september was het weer tijd voor shopping today. Hét e-commerce kennisevent van Nederland dat jaarlijks plaatsvindt in DeFabrique te Utrecht. Bij binnenkomst proef je meteen een goede sfeer door de industriële locatie, mooie stands en het aantal mensen dat met je mee naar binnenloopt. Het was namelijk weer bijzonder druk!

Uitgave Twinkle100

Net zoals ieder jaar ligt de focus van dit event op de nieuwe technieken en ontwikkelingen binnen de e-commerce wereld. De verschuiving van desktop naar mobile is sterk aanwezig en dit in combinatie met de steeds belangrijkere rol van AI levert genoeg nieuwe kansen op voor webshops. Hiernaast werd de elfde editie van het Twinkle uitgebracht wat ervoor zorgde dat er veel magazines werden opengeslagen om de top 200 webshops van dit jaar te bekijken.

Presentatie 31,2% conversiestijging Dekbed-discounter.nl

Ook stonden op het programma meer dan 40 cases en kennissessies gepland waardoor er voor de bezoeker elk wat wils was, en dat merkte je bij de stands. De menigte die s’ochtends in alle drukte binnenkwam (een driekoppige feestband droeg hier goed aan bij) was snel verspreid over de zalen waar de sprekers zich klaarmaakte. Een groot gedeelte hiervan wist ook de weg te vinden naar zaal ‘Kalvermelk 2a’ waar collega Rik van den Wijngaard samen met Kevin Veenman van Dekbed-discounter.nl een presentatie gepland had staan.

Hierin werd behandeld hoe er 31,2% conversiestijging is bereikt met behulp van het personaliseren van de webshop en de e-mailmarketing campagnes. Nadat iedereen een zit- of staanplaats had kunnen vinden mochten de heren losbarsten. Een leuke presentatie met veel voorbeelden uit de praktijk en concrete toepassingen is wat er volgde, waarna we veel positieve reacties mochten ontvangen van de bezoekers. Mocht je het niet hebben kunnen bijwonen maar ben je wel benieuwd? Er is ook een case video geschoten die je hier kan bekijken!

Korte impressie Shopping Today 2018

Het E-commerce Diner

Na in de middag nog interessante gesprekken te hebben gevoerd op onze stand konden we ons opmaken voor het e-commerce diner 2018! Vorig jaar een groot succes en als vervolg op de e-commerce cruise afgelopen juni konden we de kans uiteraard niet laten liggen. Samen met onze partners en andere vakgenoten hebben we na het event nog mogen genieten van een mooie avond met walking diner. Het zalige eten, de muziek en de genodigden zorgden voor een mooie afsluiting van shopping today 2018.