Training: SEO

Wat kun je verwachten?

- SEO

SEO gaat over alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Het algoritme van de zoekmachine bepaalt op basis van verschillende criteria welke plek jouw website krijgt in de zoekresultaten. Hierbij wordt onder andere gekeken naar technische factoren, de content op een website en linkbuilding. Hoe dit algoritme precies werkt is nog altijd een beetje een mysterieuze black box, maar wat we wel weten is dat je er zelf grote invloed op kan uitoefenen. Om SEO beter te begrijpen en jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten, gaan we in deze training in op de basisregels van SEO, bespreken we verschillende principes voor SEO optimalisatie en zoomen we in op het belang van linkbuilding. De training is voornamelijk gericht op de zoekmachine Google, maar in de basis werkt SEO voor elke zoekmachine hetzelfde

Wat behandelen we tijdens de training SEO?

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld

 • SEO in de basis
  Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor online marketeers?
 • Technische SEO
  De gebruiksvriendelijkheid en snelheid van een website spelen een grote rol in de ranking. Welke technische aspecten spelen allemaal mee, en hoe optimaliseer je de techniek van je website?
 • On page SEO
  On page SEO staat voor alle SEO factoren die je aan kunt passen binnen je website of webshop. Hoe zorg je er voor dat je website indexeerbaar is voor de zoekmachine? En belangrijker nog, hoe zorg je er voor dat de zoekmachine de mate van relevantie goed inschat voor verschillende zoektermen?
 • Het topic cluster model
  Een belangrijk onderdeel van on site content is het topic cluster model. Lange tijd was het gebruik van (long tail) zoekwoorden de beste manier om je website content en blogartikelen te optimaliseren. Tegenwoordig speelt de structuur en inrichting een grote rol. Hoe optimaliseer je dit?
 • Linkbuilding
  Backlinks die naar jouw website verwijzen kunnen bijdragen aan een hogere ranking. Hoe genereer je relevante backlinks? En wat is belangrijk bij het opbouwen van een backlinkprofiel?
 • Google Core update
  In 2021 zal Google een belangrijke Page Experience Update uitrollen. Deze update focust op user experience waarbij de snelheid en SEO techniek van een website zwaar zullen wegen in de beoordeling. Wat betekent deze update voor SEO marketing, en hoe speel je hier op in?

Onze SEO trainer(s)

Loading...

Ayaan Hanewald

Vergoot jouw rendement

De Yellowgrape Academy staat voor e-commerce trainingen waar je rendement uit haalt. Onze trainingen zijn ontwikkeld door onze eigen e-commerce experts.

Met het simpelweg inrichten van een marketing kanaal of implementeren van een tool ben je er nog niet. We geloven heilig in kennisdeling met klanten en partners: twee weten immers meer dan een. Door te blijven trainen en innoveren helpen we elkaar vooruit. Vanuit die gedachte is de Yellowgrape Academy ontstaan. 

Deel deze training

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Loading...

Claudia Dikkers

Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Claudia Dikkers.

Nu aanmelden

Meld je nu in voor de training SEO. Wij checken vrijblijvend of je in aanmerking komt voor deelname aan deze training.

Wie winst op de lange termijn wil, focust zich op acquisitie én retentie

Lees het nu in onze nieuwste whitepaper