Training: CRO Basis

Wat kun je verwachten?

- CRO Basis

Binnen online marketing ligt de focus vaak hoofdzakelijk op het verkrijgen van verkeer naar een website. Het is echter heel erg belangrijk ook kritisch naar de website zelf en het gebruik ervan te kijken. Met CRO, kort voor conversie ratio optimalisatie, ben je ten eerste bezig met het onderzoeken hoe bezoekers de website gebruiken. Welke elementen zijn gebruiksvriendelijk? Wat begrijpen bezoekers niet en waar haken ze af? Deze inzichten worden vervolgens omgezet in hypotheses, die middels A/B-testen worden gevalideerd. Dit is een CRO proces dat wordt gebruikt om het percentage van de bezoekers die een transactie afrondt, de conversieratio, te verhogen. In de training behandelen we het volledig proces uitvoerig. Daarnaast geven we je concrete tips en tricks waar je zelf mee aan de slag kunt.

Wat behandelen we tijdens de training CRO Basis?

In de basis training worden de volgende onderwerpen behandeld

 • Een algemene introductie
  Conversie ratio optimalisatie: wat houdt het in? Waarom is het belangrijk? En hoe passen we het bij Yellowgrape toe? We starten met een algemene introductie en gaan in op de waarde van CRO binnen online marketing
 • Kwalitatief onderzoek
  We vertellen welke mogelijkheden er zijn om inzichten te vergaren en leggen uit hoe je het kwalitatieve onderzoek het meest efficiënt in kunt richten.
 • Kwantitatief onderzoek
  We kijken naar specifieke metrics in Google Analytics, vertellen je hoe je data moet interpreteren en hoe je tot actiegerichte inzichten komt.
 • A/B testen
  Een belangrijk onderdeel van CRO. Hoe werkt A/B-testen en hoe zet je een test op? We gaan in op de mogelijkheden, beperkingen en geven voorbeelden van succesvolle A/B-testen uit verschillende cases.
 • De opzet van een CRO programma
  We geven praktische tips die je helpen een CRO programma op te kunnen zetten. Daarnaast bespreken we diverse tools en software die je hierbij kunt gebruiken en komt het kunnen groeien in CRO maturity aan bod.

Onze CRO Basis trainer(s)

Loading...

Nick Schaperkotter

Vergoot jouw rendement

De Yellowgrape Academy staat voor e-commerce trainingen waar je rendement uit haalt. Onze trainingen zijn ontwikkeld door onze eigen e-commerce experts.

Met het simpelweg inrichten van een marketing kanaal of implementeren van een tool ben je er nog niet. We geloven heilig in kennisdeling met klanten en partners: twee weten immers meer dan een. Door te blijven trainen en innoveren helpen we elkaar vooruit. Vanuit die gedachte is de Yellowgrape Academy ontstaan. 

Deel deze training

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Loading...

Claudia Dikkers

Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Claudia Dikkers.

Nu aanmelden

Meld je nu in voor de training CRO Basis. Wij checken vrijblijvend of je in aanmerking komt voor deelname aan deze training.

Wie winst op de lange termijn wil, focust zich op acquisitie én retentie

Lees het nu in onze nieuwste whitepaper