Training: Copernica Basis

Wat kun je verwachten?

- Copernica Basis

Copernica is een Nederlandse softwareontwikkelaar van oplossingen voor e-mailmarketing. De software van Copernica is krachtig, flexibel en uitgebreid. Met Copernica bouw je zelfstandig automatische e-mailcampagnes en webpagina’s en verstuur je volautomatisch gepersonaliseerde e-mailcampagnes. Binnen de flexibele multidimensionele database structuur kun je alle relevante data opslaan om in te zetten voor je e-mail campagnes.

In de basis training worden de volgende onderwerpen behandeld

 • Het opmaken van documenten
  We starten met een algemene uitleg hoe je je eerste e-mails op kunt maken in Copernica. We laten je zien hoe je eenvoudig teksten, afbeeldingen en URL’s toe kunt voegen en in no time een nieuwsbrief in elkaar hebt gezet.
 • De verzending van bulk mailings
  Nadat je je nieuwsbrief klaar hebt gezet leer je hoe je deze in kunt plannen voor verzending naar de gewenste selectie.
 • Database inrichting
  Om de mogelijkheden van een ESP beter te kunnen begrijpen, leggen we op hoofdlijnen uit hoe de database inrichting in elkaar zit. Hoe maak je verschillende velden aan en waarvoor dienen ze? Wat zegt de data en hoe kun je deze inzetten? Daarnaast komen selecties en collecties aan bod.
 • Personalisatie in e-mail
  De beschikbare data kun je inzetten om je mailings te personaliseren. Denk aan een persoonlijke aanhef in de mail of onderwerpregel, tot het aanpassen van de content in de mail op basis van opgegeven voorkeuren. In de basis training geven we je praktische tips om kleine onderdelen te personaliseren en de relevantie van je mails daarmee te verhogen.
 • Deliverability
  Deliverability is een ontzettend belangrijk begrip binnen e-mail marketing. Wat verstaan we hier onder en waarom is het zo belangrijk?
 • Imports en exports
  We leggen uit hoe je bestanden eenmalig kunt importeren en exporteren.
 • Statistieken
  Nadat je geleerd hebt een mail op te bouwen en versturen wil je natuurlijk ook graag weten wat de impact er van is. We leggen je uit hoe je de beschikbare statistieken in Copernica kunt interpreteren, welke vuistregels je hierbij aan kunt houden en hoe je je UTM tagging in moet stellen.

Onze Copernica Basis trainer(s)

Loading...

Jurrian Loof

Tom Suurling

Vergoot jouw rendement

De Yellowgrape Academy staat voor e-commerce trainingen waar je rendement uit haalt. Onze trainingen zijn ontwikkeld door onze eigen e-commerce experts.

Met het simpelweg inrichten van een marketing kanaal of implementeren van een tool ben je er nog niet. We geloven heilig in kennisdeling met klanten en partners: twee weten immers meer dan een. Door te blijven trainen en innoveren helpen we elkaar vooruit. Vanuit die gedachte is de Yellowgrape Academy ontstaan. 

Deel deze training

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Loading...

Claudia Dikkers

Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Claudia Dikkers.

Nu aanmelden

Meld je nu in voor de training Copernica Basis. Wij checken vrijblijvend of je in aanmerking komt voor deelname aan deze training.

Wie winst op de lange termijn wil, focust zich op acquisitie én retentie

Lees het nu in onze nieuwste whitepaper