Training: CanopyDeploy (voorheen Clang) Basis

Wat kun je verwachten?

- CanopyDeploy (voorheen Clang) Basis

CanopyDeploy (voorheen Clang) is een e-mail marketing platform Met CanopyDeploy creëer je zelfstandig geautomatiseerde e-mailcampagnes, maak je nieuwsbrieven, landingspagina’s, profielen en dashboards. Daarnaast maakt CanopyDeploy het mogelijk een eigen dashboard samen te stellen, waarmee je realtime inzicht hebt in de resultaten van je campagnes. 

CanopyDeploy kun je koppelen aan je webshop, CRM systeem, ERP en DMP/CDP. Hierdoor is het mogelijk om selecties die gemaakt worden op basis van externe data automatisch op te volgen met een CanopyDeploy-campagne.

Wat behandelen we tijdens de cursus CanopyDeploy Basis?

In de basis training worden de volgende onderwerpen behandeld

 • Quick tour
  We beginnen met een korte rondleiding door het systeem. We leggen je uit waar je de klantgegevens in kunt zien, maar ook wat groepen en profieelen zijn. Maar ook wat het verschil is tussen customer- en campagne velden.
 • Het opmaken van mailings
  De drag and drop functie van CanopyDeploy maakt het eenvoudig mailings op te maken en te vullen met content. In een handomdraai bouw jij je eerste mailing op en klik je een nieuwsbrief in elkaar.
 • Toepassen van personalisatie in e-mail
  Maak je e-mails persoonlijker door bijvoorbeeld een aanhef toe te voegen of de content in de mail te personaliseren op basis van specifieke klantgegevens.
 • Gebruik van profielen om verzendselecties te maken
  Leer hoe je profielen aanmaakt die gebruikt kunnen worden om een e-mail te verzenden.
 • Het verzenden van nieuwsbrieven
  Quickmail, split-run, smart-run… Binnen CanopyDeploy zijn er verschillende manieren om een nieuwsbrief te verzenden. We leggen je het verschil uit en leren je hoe je een mail kunt verzenden.
 • Rapportages en CanopyDeploy analytics
  CanopyDeploy houdt de statistieken van jouw mailings keurig bij. We vertellen je waar je de rapportages en dashboards kunt vinden en hoe je deze moet interpreteren en exporteren.
 • Importeren en exporteren van bestanden
  Door middel van FTP kun je data importeren en exporteren.
 • Deliverability
  Deliverability is een belangrijk begrip binnen e-mail marketing. Wat houdt het in en wat moet je er van weten?

Onze CanopyDeploy (voorheen Clang) Basis trainer(s)

Loading...

Jurrian Loof

Tom Suurling

Vergoot jouw rendement

De Yellowgrape Academy staat voor e-commerce trainingen waar je rendement uit haalt. Onze trainingen zijn ontwikkeld door onze eigen e-commerce experts.

Met het simpelweg inrichten van een marketing kanaal of implementeren van een tool ben je er nog niet. We geloven heilig in kennisdeling met klanten en partners: twee weten immers meer dan een. Door te blijven trainen en innoveren helpen we elkaar vooruit. Vanuit die gedachte is de Yellowgrape Academy ontstaan. 

Deel deze training

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Loading...

Claudia Dikkers

Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Claudia Dikkers.

Nu aanmelden

Meld je nu in voor de training CanopyDeploy (voorheen Clang) Basis. Wij checken vrijblijvend of je in aanmerking komt voor deelname aan deze training.

Wie winst op de lange termijn wil, focust zich op acquisitie én retentie

Lees het nu in onze nieuwste whitepaper